Dormitorul in viziunea meaDormitorul este pentru mine, cea mai importantă parte într-o casă și asta deoarece este camera în care ne petrecem cel mai mult timp din viață.

Dormitorul trebuie să fie un spațiu îmbietor iar piesa de rezistență să fie patul. Acesta trebuie să fie, din punctul meu de vedere unul tapițat, îmbrăcat integral într-un textil cât mai natural atât ca și culoare, cât și ca textură. Hainele de pat le prefer dintr-un bumbac alb, peste care aștern o traversă decorativă.  

dormitor Ioana

Traversa poate rămane în permanență pe pat. În completare mai adaug niște perne decorative, deoarece, dimineața când aranjez patul, în momentul in care așez pernele, totul pare complet.

㩃啜敳獲慜楬慮洮湵整湡屵敄歳潴屰愀畮䑜獥瑫灯㹜

Bineînteles langă pat sunt noptierele pe care le putem orna cu diferite obiecte decorative sau doar cu pozele copiilor și o carte. Totul trebuie să fie în permanent balans, încercați astfel să nu încărcați niciodată o parte mai mult decât cealaltă.

Iluminatul este de asemenea foarte important. Eu recomand luminile agățate din tavan sau pe perete, deasupra noptierei. În completarea lor vin luminile de citit, un lampadar pe picior și o plafonieră pentru iluminatul central. Toate acestea dimabile pentru a crea o atmosferă cât mai romantică.

blog ioana

Textilele folosite pentru ferestre trebuie să fie in armonie cu restul. Mie îmi place să pun draperii decorative, ca să rămână în permanență aranjate frumos, stânga dreapta , iar pentru a face întuneric recomand, fie un stor, fie un black-out pe o altă șină în spatele draperiilor.

Dacă spațiul îmi permite, mai pun un fotoliu pentru citit și o masuță de toaletă. Aceasta din urmă, eu o folosesc atât pentru machiaj, cât și pe post de birou, dimineața când îmi fac planul pentru ziua care urmează. Tot în dormitor imi place să inserez și o mică bibliotecă pentru a avea la indemână o mică colecție de cărti.  

㩃啜敳獲慜楬慮洮湵整湡屵敄歳潴屰愀畮䑜獥瑫灯㹜

Ca și pardoseală, prefer mocheta. Dacă totuși clienții mei optează pentru parchet, insist să punem și un covor mare pe care îl centrez pe mijlocul camerei, chiar dacă el intră partial sub pat.

Pentru mai multe idei și sfaturi legate de amenajarea dormitorului, lasă-mi un comment la care am să iți răspund cu drag.

 

2 thoughts on “Dormitorul in viziunea mea

  1. Buna, Ioana! Am vazut ca in poza a treia –
    patul este pus invers. De unde as putea achizitiona un pat asa? Precizez ca doresc sa amenajez un dormitor.. si spatiu meu este ingust. Daca as opta pentru un pat normal as incarca camera. Iti multumesc frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *