Decorul Interior in Camerele de Copii

Atunci cand încep un proiect de decor interior pentru camere de copii, obișnuiesc să îmi structurez ideile în jurul a cinci elemente importante: Pardoseala: eu prefer mocheta și asta deoarece copiii petrec mult timp jucandu-se pe jos,astfel că este important să le asigurăm un mediu comfortabil și călduros.

_MG_8803 IMG_4415

Pereții: prefer alegerea unor culori neutre pentru a crea un mediu calm si liniștitor. Evit culorile puternice si vă recomand și dumneavoastră același lucru. De asemenea, incercați să evitati abordarea unei tematici specifice si optați în schimb pentru o temă generală, care să poată fi menținută în timp.

AP1_5834   _MG_8799

Iluminatul: prefer să fie dimabil pentru iluminatul central. Apoi obișnuiesc să adaug o lampă de birou și una de veghe.

cam4

Mobilierul: În ceea ce privește mobilierul, piesele importante sunt patul, dulapul, biblioteca, fotoliul și biroul. Recomand ca patul să fie unul tapițat care să aibă o dimensiune de minim 90 cm și asta deoarece copiii cresc repede și vor avea nevoie de spațiu. Biblioteca, fotoliul și biroul le recomand de la început fiind că își vor găsi foarte repede rostul. Incercați să investiți inteligent!

_MG_8788 xx  

Un alt element important sunt textilele decorative. Cu toate că în general, ele se stabilesc la final, mie îmi place să încep proiectul cu ele si să dau tonul camerei de la bun inceput. Recomand draperii sau storuri decorative, care sunt o modalitate excelentă de a schimba ambientul camerei fără a recurge la modificari ale pereților. Un sprijin în decorarea camerelor e copii este moodboard-ul pe care îl puteti crea cu ușurință acasă și care vă poate servi ca sursă de inspirație pentru proiectul pe care urmează să îl implementați.

x1   x2x3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *